Wij beschikken over de nieuwste CNC glansdraai apparatuur

Wij kunnen aluminium velgen lassen

Velgenreparatie

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, voor je weet schaaf je met je splinternieuwe velgen langs een stoeprand. Het is logisch dat je hier flink van baalt. Je was er immers zo trots op en een paar velgen zijn nu eenmaal niet goedkoop. Gelukkig is het niet noodzakelijk om met beschadigde velgen rond te blijven rijden. Bij AT-poedercoaten zijn we namelijk gespecialiseerd in velgen reparatie. Het gedeelte van de belg wat beschadigd is vullen we op, en vervolgens voorzien we de velg van een nieuwe laklaag. Dit doen wij door middel van poedercoaten.

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij poeder wordt aangebracht op metaal. Dit wordt gedaan met behulp van een spuitpistool. Tijdens het uithardingsproces in een oven worden de poederdeeltjes door de hitte eerst vloeibaar gemaakt. Daarna worden deze deeltjes stroperig en tot slot hard. Hierdoor ontstaat een mooie en duurzame coaten. Wanneer velgen worden gecoat zijn ze vaak goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. Het is namelijk niet de bedoeling dat de laklaag van je velg loslaat op het moment dat het buiten heeft gevroren en er strooizout op de weg ligt.

Op zoek naar een bedrijf in Rotterdam dat gespecialiseerd is in velgen reparatie? AT-poedercoaten is hét wat je nodig hebt. Van Acryl coaten tot blanke lak coaten en keramisch coaten.

Hoe gaat velgen reparatie in z’n werk?

Wanneer wij aan de slag gaan met velgen reparatie zullen we eerst beginnen met het schoonmaken van de beschadigde velg. Hierdoor wordt al het vuil verwijdert en worden de beschadigingen beter zichtbaar. Vervolgens drogen we de velg af en plakken de band af. Hierdoor wordt de band beschermt tijdens het repareren van de velg. Hierna schuren we de beschadigde plek op de velg lichtjes op. Nadat we dit gedaan hebben vullen we de plek op met een speciaal vulmiddel. Op het moment dat het vulmiddel voldoende is uitgehard schuren we de plek opnieuw. Nu wordt de velg klaar gemaakt voor het aanbrengen van een coating. Binnen ons bedrijf onderscheiden we op het gebied van velgen reparatie drie verschillende coatings manieren.

Wij zijn gespecialiseerd in:

Acryl coaten

Blanke lak coaten

Keramisch coaten

Coaten en meer

soorten

velgenreparaties

Acryl coating

Acryl coaten is één van de methoden die door ons gebruikt wordt bij velgen reparatie. Hierbij worden de velgen voorzien van een willekeurige kleur op basis van poedercoaten. Hierdoor kunnen velgen op een relatief goedkope manier teruggebracht worden in een nieuwstaat. Acryl coaten wordt door meerdere bedrijven toegepast, echter is het resultaat niet altijd hetzelfde.

Wanneer je kiest voor velgen reparatie bij AT-poedercoaten kun je er vanuit gaan dat je meer dan tevreden zal zijn met het eindresultaat. Wij werken namelijk uitsluitend met hoogwaardige kwaliteitsproducten zodat een lange levensduur van je gerepareerde velgen gewaarborgd is.

Waarom kiezen voor acryl coaten?

Door te kiezen voor acryl coaten staat er een ontzettend harde laag op je velgen. Deze laag is vele malen harder, sterker en dikker dan wanneer je de velgen opnieuw laat suiten. Zeker voor velgen is deze manier van coaten belangrijk. Velgen worden namelijk dagelijks blootgesteld aan allerlei weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Wanneer je de velgen van je auto opnieuw laat voorzien van standaard spuitwerk zal je zien dat de velgen na verloop van tijd lelijk worden. Dit is bij acryl coaten niet het geval. Wanneer je hiervoor kiest blijven de velgen van je auto er jarenlang als nieuw uitzien. Zo ben je jarenlang verzekerd van glimmende velgen.

Blanke lak coating

Wanneer wij aan de slag gaan met velgen reparatie zullen wij naast het toepassen van acryl coaten ook blanke lak coaten. Hoewel de laag acryl al zorgt voor een jarenlange bescherming van je velgen, doet blanke lak dit nog eens extra. Daarnaast kan met behulp van blanke lak coaten ook het contrast van de metallic lak geaccentueerd worden. De laag blanke lak zorgt voor meer diepte in het lakwerk.

Ook zorgt blanke lak voor een extra beschermlaag op je velgen. Zo weet je zeker dat ze bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden en invloeden van buitenaf. Het zou immers zonde zijn dat je velgen beschadigen wanneer je over een stukje grind rijdt. Alle lakken die wij gebruiken bij velgen reparatie brengen wij aan door middel van coating. Hierdoor ontstaat er een dikkere laag lak op je velgen dan bij gewoon spuitwerk. Wil jij je velgen laten repareren zodat je weer jarenlang met mooie glimmende velgen rond kunt rijden? Neem dan contact met ons op. Je kunt dit doen door een mailtje te sturen naar: info@at-poedercoaten.nl, door te bellen naar 0859023624 of door een bezoek te brengen aan onze werkplaats. Het adres van onze werkplaats is Sydneystraat 40-42, 3047 BP Rotterdam.

Keramisch Coating

Wanneer je contact met ons opneemt met betrekking tot velgen reparatie, zullen we ook de mogelijkheden van keramisch coaten met je bespreken. Deze techniek kan overigens niet alleen toegepast worden bij het repareren van je velgen. Deze techniek kan namelijk ook toegepast worden op je gehele auto. Met behulp van keramisch coaten wordt je auto namelijk beschermd tegen vervuiling en UV-straling. Deze keramische coating heeft een aantal voordelen:

Wanneer je kiest voor velgen reparatie bij AT-poedercoaten kun je er vanuit gaan dat je meer dan tevreden zal zijn met het eindresultaat. Wij werken namelijk uitsluitend met hoogwaardige kwaliteitsproducten zodat een lange levensduur van je gerepareerde velgen gewaarborgd is.